Kartal’da 19 Mayıs Büyük Coşkuyla Kutlandı

featured
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü, Kartal’da büyük coşkuyla kutlandı.
Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’na Çelenk Bırakıldı
Sabah saatlerinde başlayan kutlamalarda, Kartal ilçe meydanındaki Atatürk Anıtı’na Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçe protokolü ve sivil toplum örgütlerinin çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal marşımızı okuyarak başladı. Töreninin , Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ve ilçe protokolü ile birlikte, Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen resmi kutlamalara katıldı. Resmi kutlamalar, Kartal’daki çeşitli liselerinden gelen öğrencilerin, dans ve tiyatral gösterilerine sahne oldu.
Bayram Demirkol Parkı’nda Doyasıya Kutlama
Resmi kutlamaların ardından, Kartal Belediyesi tarafından, Bayram Demirkol Parkı’nda ‘Gençlik Şöleni’ kutlamaları gerçekleştirildi. Kartallı vatandaşınların akın ettiği şölende; oyun parkları, Müzik sunumları ve gençlik atölyeleriyle 7’den 70’ye vatandaşlar doyasıya eğlendi. Bayram Demirkol Parkı’daki kutlamalara Başkan Gökhan Yüksel’de eşlik ederken, vatandaşların yoğun ilgisle karşılaştı.  Oyun parklarında gençlerin eğlencelerine ortak olan Gökhan Yüksel, bol bol vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.
Binlerce Kartallı ”Fener Alayı” için Kartallı Kazım Meydanı’na Akın Etti
Kutlamaların devamında, her sene olduğu gibi Kartallı Kazım Meydanı’ndan ilçe meydanına kadar yürüyerek gerçekleştirilen Fener Alayı, yine binlerce Kartallıların yoğun katılımı ve heyecanıyla hayat buldu. Başkan Gökhan Yüksel, Fener Alayı’ndan önce alana gelerek, Kartallı Kazım Meydanı’nda vatandaşlarla beraber iftar sofrasına katıldı. Vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Gökhan Yüksel, okunan duaya katıldı.
İftarın ardından, binlerce Kartallının katılımıyla, ‘Fener Alayı’ gerçekleştirildi. Fener Alayı’na; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Burak Tok, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kartallı Kazım Meydanı’ndan, Kartal Meydanı’na kadar yürüyen coşkulu kalabalık, yürüyüş boyunca uzun süre marş ve şarkılar söyledi.
“ 19 Mayıs’ta İstanbul’un En Genç Belediye Başkanı Olmamın Mutluluğunu Yaşıyorum ”
Kutlamalar, Kartal Meydanı’nda Türk pop müziğinin sevilen sesi Buray konseriyle devam etti. Başkan Gökhan Yüksel, konserden önce Kartallılara yaptığı konuşmasında şunları söyledi; 19 Mayıs’ta, İstanbul’un en genç Belediye Başkanı olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Yüksel, konuşmasına şu sözlerle devam etti;  “Öncelikle, Gençlik Bayramı’nda belirtmek isterim, İstanbul’un en genç Belediye Başkanı olmama vesile olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, bunun mutluluğunu yaşıyorum. 19 Mayıs 1919’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş mücadelemizi başlattı ve bugün o kurtuluş mücadelesinin 100. yıl dönümündeyiz. ‘Bütün ümidim, gençliktedir’ dedi. Bizler de Atatürk gençleri olarak, sizlerle birlikte büyük bir coşkuyla, büyük bir heyecan ve mutlulukla bu eşsiz günü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Ramazan Ayı’ndayız; sevginin, hoşgörünün, barışın, saygının ve kardeşliğin arttığı bu güzel ayda, hepimizin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Ramazan Ayı’mız hayırlı olsun, hem de birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun istiyorum” diye konuştu.
Programın devamında ise, şarkıcı Buray, sevilen şarkılarını Kartallılar için seslendirdi. Kartallı vatandaşlar, Buray’ın şarkılarına eşlik ederek doyasıya eğlendi. Konserin sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, sanatçı Buray’a Kartal heykelciği takdim etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kartal’da 19 Mayıs Büyük Coşkuyla Kutlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.