Kartal’da Rüzgarın Savurduğu 10 Bin Euro’yu Mahalleli Topladı

Kartal’da Rüzgarın Savurduğu 10 Bin Euro’yu Mahalleli Topladı

İstanbul Kartal’da bir kuaför, ticaret yapacağı kişiye 10 bin euro vermek için dükkanından çıktığı sırada rüzgarın etkisiyle elindeki paraları uçurdu. Paralar yola ve kaldırıma saçılırken, çevredeki esnaf ve vatandaşlar harekete geçti. Mahalleli, paraları toplayarak kuaföre geri verdi. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün Kartal’da meydana geldi. Ramazan Çakat adlı kuaför, bir arkadaşıyla ticaret yapmak için elinde 10 bin euro tutuyordu. Arkadaşı parayı almaya geldiğinde, Çakat dükkanından çıkarak onunla buluşmak istedi. Ancak kapıdan çıkar çıkmaz rüzgarın azizliğine uğradı. Rüzgarla birlikte deste açıldı ve paralar savrulmaya başladı.

Yerde paralar olduğunu gören esnaf ve vatandaşlar, şaşkınlıklarını üzerlerinden atarak Çakat’a yardım etti. Paraları toplayan mahalleli, Çakat’a teslim etti. Çakat, paralarını eksiksiz aldığını söyledi. Paraların yaklaşık 300 bin TL değerinde olduğunu belirten Çakat, kendisine yardım edenlere teşekkür etti.

Paraları saçılan esnafa yardım eden İbrahim Sarımehmet ise, “Ben yan tarafta esnafım. Kameradan ve kapıdan gördük, baktık yerde paralar var. Biz bir an nereden geliyor, nereye gidiyor diye şaşırdık. Sonrasında dışarı çıkınca baktık ki komşumuzun paraları etrafa saçılmış. Sağ olsun mahalleli de geldi topladık, eksiksiz bir şekilde parasını teslim ettik. 10 bin euroymuş herhalde, neredeyse 300 bin TL’ye tekabül ediyormuş. Şaşkınlık yaşadık, zaten Türk lirası değildi, euroydu. Sonrasında biz de güldük eğlendik. Bu arada insanlığa güvenimiz de arttı” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kartal’da Rüzgarın Savurduğu 10 Bin Euro’yu Mahalleli Topladı