Kayseri’de Adliye Çıkışı Cinayet

Kayseri’de Adliye Çıkışı Cinayet

Kayseri’de geçen yıl adliyeden çıkan Gökhan Özcan’ı silahla vurarak öldüren İsmail Altuntaş, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öldürmeye azmettirdiği iddia edilen eşi C.A. ise beraat etti.

Olay, 18 Ocak 2020’de Kocasinan ilçesindeki Kayseri Adliyesi önünde yaşandı. C.A.’ya şantaj ve özel hayatın gizliliği suçlamasıyla yargılanan Gökhan Özcan, 2 farklı suçtan 3,5 yıl hapis cezasına mahkum oldu. Özcan, kararın ardından kız kardeşiyle birlikte aracına binerken, C.A.’nın eşi İsmail Altuntaş tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Özcan hayatını kaybederken, kız kardeşi de yaralandı.

İsmail Altuntaş ile eşi C.A. gözaltına alındı. İsmail Altuntaş tutuklanırken, eşi C.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çift hakkında Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın karar duruşmasında İsmail Altuntaş’a müebbet hapis cezası verildi. Ancak mahkeme heyeti, sanığa iyi hal ve tahrik indirimi uygulayarak cezasını 25 yıla indirdi. Sanığa ayrıca ruhsatsız silah bulundurma ve yaralama suçlarından da 1 yıl 8 ay hapis ve 2 bin lira para cezası verildi. C.A. ise kasten öldürmeye azmettirme suçundan beraat etti.

Karara itiraz eden taraflar dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Bölge adliye mahkemesinde görülen duruşmada savcı, sanığa tahrik indiriminin uygulanmasını talep etti. Sanık İsmail Altuntaş ise pişman olduğunu söyledi.

Bölge adliye mahkemesi, sanığın cezasını tahrik ve iyi hal indirimleriyle birlikte 13 yıl 4 aya düşürdü. Tutuksuz sanık C.A.’nın beraat kararı ise onandı. Kararın Yargıtay temyizine açık olduğu belirtildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kayseri’de Adliye Çıkışı Cinayet