• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Kayseri’de Alkol Masasında Kız Çocuğunu Oynattılar

Kayseri'de Alkol Masasında Kız Çocuğunu Oynattılar

Kayseri’de 3 gün önce bir sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılan görüntüler büyük infial yarattı. Görüntülerde küçük bir kız çocuğunun alkol alınan masanın üzerine çıkarılıp oynatıldığı, çevredekilerin de alkış tuttuğu görülüyordu. Görüntüler kısa sürede binlerce kez izlenerek tepki topladı.

Konuyla ilgili olarak Kayseri Valiliği’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “27.05.2023 günü yapılan sosyal medya paylaşımında yaşı küçük bir kız çocuğunun alkol alınan bir masa üzerine çıkarılıp oynatıldığı görülmüştür. Emniyet birimlerimizce derhal başlatılan tahkikat ile sorumlular tespit edilerek gerekli işlemler başlatılmıştır” denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarından bir kız çocuğunun masa üzerinde oynatılmasına ilişkin paylaşılan görüntülerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Görüntünün 29 Mayıs Pazartesi günü bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmasının ardından Bakanlık birimlerimiz harekete geçmiş, Kayseri İl Müdürlüğümüz aracılığıyla Emniyet ve Jandarma birimleri konudan haberdar edilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda düğün sahibinin cezaevinde bulunduğu, paylaşımı yaptığı tespit edilen byburak3858 isimli tiktok kullanıcısının Burak Çakmak isimli şahıs olduğu anlaşılmıştır. Şahıs, kolluk tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmış olup hakkındaki adli ve idari tahkikat sürmektedir. Görüntülerde yer alan ve kimliği tespit edilen şahıslarla ilgili de yine kolluk kuvvetleri tarafından işlem yapılmaktadır. Çocuklarımızın ruhsal ve psikolojik gelişmelerini olumsuz etkileyeceğinden, paylaşılan görüntünün erişiminin engellenmesi için yasal başvurular yapılmış ve şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Görüntüdeki çocuğumuzun kimlik tespiti çalışmaları devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kayseri’de yaşanan bu skandal olay, alkol bağımlılığı ve alkolün zararları konusunda toplumsal farkındalık yaratılması gerektiğini bir kez daha gösterdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kayseri’de Alkol Masasında Kız Çocuğunu Oynattılar