Kayseri’de Yengesini Baltayla Öldüren Sanığa 24 Yıl Hapis

Kayseri’de Yengesini Baltayla Öldüren Sanığa 24 Yıl Hapis

Kayseri’de, ağabeyinin eşi Emine Topçu’yu (73) baltayla başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ali Rıza Topçu (76), ‘kadını kasten öldürme’ suçundan 24 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Sanık, ağabeyinin ölüm döşeğindeyken yengesinin küfür ettiğini ve evi umumhaneye çevirdiğini ileri sürdü.

Olay, geçen yıl 14 Kasım’da Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Ali Rıza Topçu, hasta olan ağabeyi Abdulmuttalip Topçu’nun yanına ziyarete gitti. Burada yengesi Emine Topçu ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali Rıza Topçu, eline geçirdiği balta ile yengesinin kafasına defalarca vurdu. Emine Topçu olay yerinde hayatını kaybederken, ağabeyi Abdulmuttalip Topçu da şok geçirerek yaşamını yitirdi.

Olayın ardından gözaltına alınan Ali Rıza Topçu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık hakkında ‘kadını kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası talep edildi. Sanık savunmasında, “Yengem, ağabeyim için ‘bırak gebersin’ dedi. Terbiyesiz kelimeler kullandı. Küfürler etti. Tartıştık. Eline bıçak aldı. Bu yüzden korktum. Ben de kendimi savunmak amacıyla elime nacak aldım. Başına denk geldi. Öldürmek için vurmadım” dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın ‘tahrik’ indiriminden yararlanmasına karar vererek cezasını 24 yıla indirdi. Ancak sanığa ‘iyi hal’ indirimi uygulanmadı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kayseri’de Yengesini Baltayla Öldüren Sanığa 24 Yıl Hapis