Kazakaistan’da Kitap Fuarı Kitap Severlere Kapılarını Açtı.

featured

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen kitap fuarı, Ulusal Bilimler Akademisi binasının önündeki meydanda gerçekleştiriliyor.

Etkinlikle birlikte halka okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap takaslarına imkan sağlamak, Kazak yazarlar ve hayranlarını bir araya getirerek, bizzat yazarlar tarafından yazarlık dersleri düzenlemek gibi pek çok amaç güdülüyor.

Yine fuar süresince şiir dinletileri, imza günleri gibi etkinliklerin devam edeceği belirtildi. Organizatörlerin aktarımına göre, Kazakistan Ulusal Kütüphanesi’ne bu yıl sadece 235 yeni kitap kaydedildi. Bauırcan Vakfı’nda sosyal projeler koordinatörlüğü görevini yürüten Meyra Alzanova, bu rakamın arttırılması için çağdaş Kazak yazarların, yeni eserlerin teşvik edilmesi amacıyla pazarlama yeteneklerini geliştirmeleri gerektiğini ifade ederek, “Bayan Yesentayeva’nın kitabı 20 binden fazla sattı. Bu büyük bir ilerleme ve okuyucuların taleplerine göre yazarların nasıl hareket etmesi gerektiğini gösteriyor. Bu açıdan piyasayı geliştirmeye ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

KitapFest ilk kez 2014 yılında düzenlendi ve Kazakistan’ın en büyük kitap fuarı olarak öne çıktı. Farklı yaş ve meslek gruplarından 3 binden fazla insan fuara katılım gösteriyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakaistan’da Kitap Fuarı Kitap Severlere Kapılarını Açtı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.