• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Kazakistan, Silahlı Kuvvetler Günü’nü Kutladı!

featured

Kazak Eli Meydanı’nda yapılan geçit törenine, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Başbakan Bakıtcan Sagintayev ve ülkedeki yabancı ülke askeri ataşelerinin yanı sıra birçok davetli katıldı.

Nazarbayev Silahlı Kuvvetler Mensuplarına Başarı Diledi

Cumhurbaşkanı Nazarbayev öncelikle silahlı kuvvetler mensuplarını kutladı ve Kazakistan bağımsızlığının ana destekçisi olan silahlı kuvvetlere başarılar diledi. Silahlı kuvvetlerin onurlu ve kutsal bir görevi yerine getirdiğine dikkat çeken Nazarbayev, bağımsızlığın kazanılmasından sonra ordunun zamanın gereklerine uygun bir şekilde modernize edildiğini ve askerlerin beceri ve profesyonelliklerini artıracak eğitimlere önem verildiğini kaydetti.

Nazarbayev, silahlı kuvvetlerin tarihi yenilenme aşaması yaşadığını belirtti.

Hiçbir Yerde Düşmanımız Yok

Silahlı kuvvetlerin ve kolluk güçlerinin dedelerimiz ve babalarımızın askeri geleneklerinin sürekli yaşatıldığı ve ülkeyi korumak ve ülkeye hizmet etme onurunu taşıyan askerden oluştuğunu kaydeden Nazarbayev, Kazakistan’ın dünyanın hiçbir yerinde düşmanı oladığını söyledi. Kazakistan’ın komşularla dostluk ve güven ilişkisi kurduğunu belirten Nazarbayev, bütün vatandaşlardan Kazakistan’ın bu değerlerini korumasını ve ülklerine canı gönülden hizmet etmelerini söyledi.

İkinci dünya savaşı kazanmasında hayatlarını feda edenleri  ve gazileri saygıyla andıklarını dile getiren Nazarbayev,geleceğe bağımsız bir Kazakistan bırakan bu insanları herzaman hatırlayacaklarını vurguladı.

Geçit Töreni Nefes Kesti

Geçit törenine, tank, zırhlı araçlar, füze savunma sisteminin de aralarında bulunduğu 300’e yakın modern askeri araç ile 5 binden fazla asker katıldı.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından Cumhurbaşkanı Nazarbayev, 7 Mayıs 1992’de ulusal silahlı kuvvetlerin kurulmasıyla ilgili kararı imzalamıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakistan, Silahlı Kuvvetler Günü’nü Kutladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.