Kazakistan’da İki Eyalette Alevler Yükseliyor

Kazakistan'da İki Eyalette Alevler Yükseliyor

Kazakistan’ın kuzeyindeki Kostanay eyaletinde çıkan orman yangını, hafta sonu sıcaklıklarının 38 dereceye kadar çıkması ve kuru otların tutuşmasıyla başladı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, çevredeki köyleri tehdit etmeye başladı. Yangından etkilenen köylerden binden fazla kişi tahliye edilirken, bazı evler alevler içinde kaldı. Yangının bölgedeki petrol deposuna sıçrama ihtimali de endişe yarattı.

Yangına müdahale etmek için bölgeye Kazakistan Acil Durumlar Bakanı Yuriy İlyin de gitti. İlyin, yangını söndürme çalışmalarının öncelikle petrol deposunu korumak üzerine yoğunlaştırıldığını söyledi. Yangına karşı 600’e yakın itfaiyeci, 200’e yakın araç ve 6 helikopter seferber edildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev de yangın bölgesine giderek durumu yerinde inceleyecek. Tokayev, hükümete halkın güvenliğini sağlama talimatı verdi.

Kazakistan’da bu yılın ilk yarısında acil durum sayısında geçen yıla göre %7,3 artış yaşandı. Altı ayda ülkede 5 bin 139 yangın kaydedildi. Bu yangınlarda 346 kişi yaralandı, 194 kişi hayatını kaybetti. Yangınlar ülke ekonomisine de büyük zarar verdi. Yangınlar nedeniyle 2,2 milyar tenge (yaklaşık 5 milyon dolar) maddi hasar meydana geldi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakistan’da İki Eyalette Alevler Yükseliyor