Kazakistan’da Yangın Kahramanı Türk Elektrikçiye Devlet Madalyası

featured

Almatı’da meydana gelen büyük yangında, Türk elektrikçi Şükrü Günay’ın kahramanca bir aileyi kurtarması, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in takdirini kazandı. Cumhurbaşkanı Tokayev, Günay’ın yanı sıra yangına müdahale eden vinç operatörü Halil Yerdelen ve diğer dört kişiye devlet madalyası verilmesi için kararname imzaladı.

Yangın, 1 Ağustos 2023 tarihinde Almatı’nın Akkent semtindeki 16 katlı bir apartmanda çıktı. Yangın sırasında en üst katta mahsur kalan bir anne ve üç çocuğu, vincin halatına tırmanarak kurtaran Şükrü Günay, “Orada boğuluyorlardı. Nefes alamıyorlardı. Vincin oraya gitme şansı yoktu, merdiveni denedik ama merdivende tehlikeliydi. Bunun üzerine kabloyla asılarak oraya tırmandım. Üç çocuğu aşağı indirdim. Arkadaşlar da bana yardımcı oldu sağolsunlar. O zaman korku, hiç aklıma bile gelmedi. Söz konusu çocuklar ise aklına korku morku gelmez. Kim olsa aynı şeyi yapar, yardım ederdi” dedi

Günay, Kazakistan’ın “Erliği için” devlet madalyasına layık görülürken, yangına müdahale eden vinç operatörü Halil Yerdelen de devlet madalyasıyla ödüllendirildi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakistan’da Yangın Kahramanı Türk Elektrikçiye Devlet Madalyası