Kazakistan’dan Barış Gücü, BM Golan Tepeleri Görevine Başladı

Kazakistan'dan Barış Gücü, BM Golan Tepeleri Görevine Başladı

Kazakistan, Birleşmiş Milletler (BM) Golan Tepeleri’ndeki Ateşkes Gözlem Gücü (UNDOF) misyonuna 139 askerlik bir barış gücü göndererek önemli bir uluslararası sorumluluk üstlendi. Kazakistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bu barış gücünün bölgede tanıtım programları ile faaliyete başladığı belirtildi.

Golan Tepeleri’ndeki BM Gözlem Üssü’nde düzenlenen programda, Kazak askerleri görev ve sorumluluk alanları hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. İrlanda Barış Gücü’nden aldıkları bayrağı devralarak, görevlerine resmen başlayan bu birlik, bölge barışının korunması için önemli bir rol üstlenecek.

Kazak Barış Gücü’nün misyonu ve yapısı hakkında açıklama yapan Kazakistan Savunma Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Dairesi Kıdemli Memuru Yarbay İlyas Mustafin, “Birimimiz burada yedek barış gücü olarak misyonunu yürütecek. Kriz anları da dahil olmak üzere çeşitli görevleri yerine getirecek.” dedi. Kazak Barış Gücü Komutanı Yarbay Jiger Aipov da, “Daha önce barışı koruma birliğimiz diğer ülkelerin birimlerinin bir parçası olarak görev yapıyordu. Bu misyonun özelliği de ülkemizin ilk bağımsız barış gücü olarak yer alıyor olmamız.” ifadelerini kullandı.

Ocak ayında Kazakistan Parlamentosu’nun bu görev için onay verdiği hatırlatılırken, bu gelişmenin Kazakistan’ın uluslararası arenadaki rolünü ve sorumluluğunu artıran önemli bir adım olduğu vurgulanıyor. Kazakistan’ın bu misyonla bölgesel ve uluslararası barışa katkıda bulunması bekleniyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakistan’dan Barış Gücü, BM Golan Tepeleri Görevine Başladı