• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Kazakistan’dan Kınama

featured

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazakistan’ın Kuzey Kore’nin balistik füze denemesini şiddetle kınadığı belirtilerek, denemenin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararına aykırı olduğu, dünya barışına tehdit oluşturduğu ve hem bölgesel hem de dünya çapında durumu istikrarsızlaştığı ifade edildi.

Kuzey Kore’nin sorumsuz politikası’nın dünyadaki nükleer silahsızlandırma sürecini olumsuz etkilediğinin ve nükleersiz geleceğin sağlanmasındaki kolektif çabaları baltaladığının kaydedildiği açıklamada, “Kuzey Kore’yi kendi halkının güvenliği ve kalkınması, ayrıca tüm insanlığın menfaati için nükleer hırslarından vazgeçmeye ısrarla çağırıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Kuzey Kore’nin nükleer tehdidinin tüm ilgili tarafların müzakere sürecini yeniden başlatma yoluyla karşılıklı olarak kabul edilebilir çözümün aranması için çabalarını birleştirmesi gerektiğine işaret ettiği vurgulandı.

Açıklamada, sorunun ancak müzakere yoluyla çözülmesi gerektiği anlatıldı.

Japonya, 28 Temmuz’da Kuzey Kore’nin bir balistik füze denemesi daha yaptığını ve füzenin Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesindeki sularına düştüğünü belirtmişti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, gerçekleştirilen kıtalararası balistik füze denemesinin, ülkesinin ABD’yi vurabileceğini gösterdiğini söylemişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakistan’dan Kınama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.