Kazakistan’dan Kırgızistan’a 100 Milyon Dolarlık Yardım

featured

Kazakistan Meclisi, Kırgızistan’a 100 milyon dolar yardım sağlamakla ilgili tasarıyı onayladı

“Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti ile Kırgızistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Avrasya Ekonomik Entegrasyonu Koşullarında Ekonomik İşbirliği Geliştirme Anlaşmasının onaylanmasına dair” tasarı Kazakistan Parlamentosu Genel Kurul toplantısında kabul edildi.

Düzenlenen Genel Kurul toplantısında konuşma yapan Kazakistan Parlamentosu milletvekili Maulen Aşimbayev, “Kazakistan tarafı Anlaşmanın normlarına uygun olarak, Avrasya Ekonomik Birliği’ne katılma sürecinde yardımcı olmak amacıyla Kırgızistan Cumhuriyeti’ne 100 milyon dolarlık yardım sağlayacak” ifadelerini kullandı. Kazakistan milletvekili Aşimbayev’e göre, Kırgızistan’a aktarılacak bu fonlar sayesinde Kırgızistan Cumhuriyeti’nin Avrasya Ekonomik Birliği’ne giriş süreci için Yol Haritası faaliyetlerinin yürütülmesi ve Kırgızistan Cumhuriyeti mevzuatının AEB şartlarına uygun hale getirmesi amacıyla kullanılacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakistan’dan Kırgızistan’a 100 Milyon Dolarlık Yardım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.