Keçiören’de 16 Yaşındaki Genç Pompalı Tüfekle 8 Kişiyi Yaraladı

featured

Keçiören ilçesi Aktepe Mahallesi’nde dün akşam yaşanan şiddet olayında, 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içerisinde 8 kişiyi yaraladı. Olayda, pompalı tüfek ve bıçak kullanıldı.

Olay, Arda A. ve üç arkadaşının bir taksiye binmesiyle başladı. Taksi şoförü, yolcuların aralarındaki gasp planını fark edince durumu arkadaşlarına bildirdi. Bu durum üzerine Arda A. ve arkadaşları, taksi şoförünü tehdit ederek araçtan indi ve olay yerinden uzaklaştı.

Bir süre sonra Arda A., bir cadde üzerinde Arda Sırça’yı bıçakla yaraladı. Ardından başka bir taksi şoförünü tehdit ederek, ilk taksi şoförünün çalıştığı durağa gitti. Burada, elindeki pompalı tüfekle durağa rastgele ateş açtı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, taksi şoförü Mert D. ve babası Refik D., tüfekten çıkan saçmalarla yaralandı. Olay esnasında panikleyen taksi şoförleri Ahmet E. ve Taner Ş. ise düşerek yaralandı.

Arda A., olaydan sonra Kamil Ocak Mahallesi’nde Umut İşgören’i, Yusuf Güçlü’yü ve ağabeyi Mehmet Ali A.’yı bıçakla yaraladı. Keçiören Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan Arda A., gözaltına alındı. Arda A., taksi şoförünün kendisini darp ettiğini iddia ederek saldırının gerekçesini açıkladı ve diğer yaralama olaylarını, yaraladığı kişilerle aralarındaki husumet sebebiyle gerçekleştirdiğini belirtti.

“Can Güvenliğimiz Yok”

Taksi durağının sorumlusu Murat Çamlıklı, yaşanan olayı detaylandırarak, saldırganın zile basarak duraktan taksi çağırdığını ve şoförlerinin tehlikeli bir durumla karşılaştığını aktardı. Olayın ardından saldırganın tehditler savurarak durağa ateş açtığını ve sonrasında dört kişiyi daha yaraladığını ifade etti. Çamlıklı, “Can güvenliğimiz yok,” diyerek endişelerini dile getirdi.

Görgü tanığı taksi şoförü Ferhat Şahbaz ise, müdahaleleri sayesinde daha büyük bir felaketin önüne geçtiklerini belirterek, “Biz üstümüze çekerek belki de 2-3 gencin hayatını kurtardık” dedi.

Polis olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Keçiören’de 16 Yaşındaki Genç Pompalı Tüfekle 8 Kişiyi Yaraladı