Kemal Kılıçdaroğlu : Cumhurbaşkanı Adayını İttifakla Belirleyeceğiz.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koşulların Türkiye’yi erken seçime götüreceğini belirterek, “Sonbaharda erken seçim olabilir” dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayını ittifakla birlikte belirleyeceklerini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, TELE1 televizyonunda Merdan Yanardağ’ın sorularını yanıtladı.

Koşulların Türkiye’yi erken seçime götüreceğini belirtek Kılıçdaroğlu, “Sonbaharda erken seçim olabilir. Bizim ittifakımız eşitlikler üzerine kurulu bir ittifaktır. Dolayısıyla biz seçimler sırasında oturup konuşmak zorundayız. Vatandaşa neyi vaat ediyoruz bunu konuşacağız. Birinci ilkemiz bu. Adayı beraber oturup konuşacağız. Bizim kültürümüzde demokrasi var. Cumhur İttifakı’nda ise tek adam var. Biz bunu kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun isimleri geçiyor. Bu iki isim ittifak adayı olabilir mi?” şeklindeki soruya Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi:

“İki arkadaşımız da başarılı, bu başarıları hazmedemiyorlar. Biz bu adayı belirlerken ittifakla belirleyeceğiz. Önce yöntemi belirleyeceğiz, sonra ittifakı belirleyeceğiz. İttifakı olan her bir parti seçim olacakmış gibi çalışıyor. DEVA ve Gelecek Partisi de güçlendirilmiş parlamenter sistemi dillendiriyorlar. Seçimler gelince ittifak konusuna da bakılacak.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kemal Kılıçdaroğlu : Cumhurbaşkanı Adayını İttifakla Belirleyeceğiz.