Kemal Kılıçdaroğlu: Para var, adamına, yandaşına göre var

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye öyle bir sürecin içinden geçiyor ki… Devletin kurumuna vatandaş güvenmemeye başladı. Devlet genelgelerle yönetilmeye başlandı” dedi.

Yeniçağ TV’de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

“Türkiye öyle bir sürecin içinden geçiyor ki… Devletin kurumuna vatandaş güvenmemeye başladı. Emeklinin hiç enflasyonu yok saraya göre. Yargıya, TÜİK’e güvenilmiyor. Devleti  o kadar tahrip ettiler ki yasa çıkarmaya unuttular. Örneğin çek yasası. Nasıl düzelteceğiz? Genelgeyle olayı düzeltmeye çalıştılar.  Devlet genelgelerle yönetilmeye başlandı.

Bahçeli’nin yeni anayasa açıklaması

Bunların hiçbir anlamı yok. Hâkim tayin ediyorsunuz, genelgeye istediğiniz kanunu değiştiriyorsunuz ,istediğiniz uluslararası sözleşmeyi bir imzayla yürürlükten kaldırıyorsunuz. Vermediğiniz ne kaldı? Parti kapatma ve kurma yetkisi de Erdoğan’a verilmiştir herhalde.

Derin bir yoksulluk var”

Türkiye’nin gündemi ekonomidir. Derin bir yoksulluk var. Yüzbinlerce çocuk yatağa aç giriyor, milyonlarca insan geçinemiyor. Esnafı tamamen bitirdiler. Dükkânı kapat dediler, nasıl geçinecek cevabını vermediler.

‘Para yok’ demeyi kabul etmiyorum. İGA’ya pandemi döneminde 21 milyar lira kıyak sağlandı. Otoyol işletmelerine garanti ödemeleri 10 milyar lira, şehir hastanelerine 17 milyar 600 lira, bazı elektrik şirketlerinin 3 milyar lira, yandaş elektrik dağıtım şirketlerine 2 milyar lira, Digitürk’e 900 milyon lira. Hepsini topla 54 milyar lira. Para var, adamına, yandaşına göre var. 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kemal Kılıçdaroğlu: Para var, adamına, yandaşına göre var