Kemal Kılıçdaroğlu, Soylu’ya Açtığı Tazminat Davasını Kazandı

Kemal Kılıçdaroğlu, Soylu'ya Açtığı Tazminat Davasını Kazandı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’ya karşı açtığı tazminat davasında haklı bulundu. Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, Soylu’nun Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle 40 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Bu kararı Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Twitter hesabından duyurdu.

Çelik, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Süleyman Soylu’dan, seviyesizliğinin hesabını soracağımızı söylemiştik! Sözümüzü tuttuk… 18.11.2022 Tarihli hakareti nedeniyle Soylu aleyhine açtığımız davayı kazandık. Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın bugünkü son duruşmasında, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu lehine 40.000 ₺ Tazminata hükmedildi. Soylu ve benzerlerini üzmeye, onlardan hesap sormaya devam edeceğiz…”

Soylu, 2022 yılında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’na “Kara parayı aklayan da uyuşturucu ticareti yapan da şerefsizdir. İspat etmeyen Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Bu kadar basit. İspat etmeyen de şerefsizdir” şeklinde hakaret etmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kemal Kılıçdaroğlu, Soylu’ya Açtığı Tazminat Davasını Kazandı