Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’in Adaylığı Hakkında Açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'in Adaylığı Hakkında Açıklama

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yarın parti genel merkezinde genç parti meclisi üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte adaylığını resmen duyuracak. Özel, adaylık ilanı öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek bilgilendirdi. Özel, “Görüşmemiz çok sıcak, samimi, dostane bir havada geçti. Genel Başkan da son derece nazikti” dedi.

Özel’in adaylığına bir sürpriz rakip de çıkabilir. Gazeteci Fatih Altaylı, cuma günü başka bir adayın daha başvuru yapacağını iddia etti. Altaylı, bu kişinin CHP geleneğinden gelen, saygın ve önemli bir isim olduğunu söyledi. Bazı kaynaklara göre bu isim, CHP eski Parti Meclisi Üyesi Örsan Öymen olabilir. Öymen, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen’in kardeşi, diplomat Onur Öymen’in amcasının oğlu.

Kılıçdaroğlu ise bugün yaptığı açıklamada, CHP’de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu belirterek, adaylara saygı duyduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Daha sonra bir başka arkadaşımız adaylığını ilan edecek. Bana mektup yazmış” dedi. Kılıçdaroğlu’nun kendisinin aday olup olmayacağı ise henüz netleşmedi.

CHP’de genel başkanlık yarışının nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor. CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın ne zaman yapılacağı da henüz belli değil.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’in Adaylığı Hakkında Açıklama