Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı

featured

Son haftalarda Türkiye’de en çok okunan, takip edilen konuların başında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı merak ediliyor, kamuoyu tarafından tartışılıyor. Kimileri aday olacağı iddialarını bir siyasi bir stareteji olarak görürken, kimileri ise adaylığına kesin gözüyle bakıyor.

Meral Akşener : “Kemal Bey kararlı, aday gibi görünüyor”

Peki, Millet İttifakı bu süreç hakkında ne düşünüyor ? 6 Eylül 2022 tarihinde 6’lı masada yer alan diğer muhalefet partileri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “adaylık için yeşil ışık” olarak değerlendirilip “uzlaşı” vurgusu yapmıştı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener; 12 Ekim 2022 tarihinde Ankara Bilkent’te partisinin il başkanlarını topladı.  Cumhurbaşkanı adaylığı da gündeme geldi. İYİ Parti kanadından cumhurbaşkanlığı adaylığı için dile getirilen isimlerin anımsatılması üzerine Meral Akşener, ‘’Biz, kendisi çıkıp “ben adayım” demeden kimseyi aday gösteremeyiz’’ ifadelerini kullandı. Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için ise “Kemal Bey kararlı, aday gibi görünüyor” yorumunu yaptı.

CHP teşkilatı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını arzu ederken, vatandaşlar ise, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ismi üzerinde yoğunlaşarak sosyal medya üzerinden, çeşitli forumlardan yazmaya, çizmeye devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika gezisinden döndü. Amerika’da çeşitli üniversiteleri ziyaret ederek bilim ve teknoloji üzerinden Türkiye’ye mesajlar verdi.  Bakalım Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber Amerika’ya giden gazeteciler Türkiye’ye döndüklerinde izlenimlerini nasıl aktaracaklar? Her şey kullanacakları kelimelerin, kuracakları cümlelerin arasında gizli olduğunu düşünüyorum. Şunun şurasında seçimlere ne kaldı ?

Her şeye Rağmen Gülmemiz Gerektiğini Hatırlatan Birilerinin Olması Bence Büyük Şans.

Son zamanlarda Facebook, Instagram v.b. sosyal medyada yapılan paylaşımları izlerken karşıma Stand-Up yapan ve her denk geldiğimde işledikleri konulara çok güldüğüm güzel insanlarla sıklıkla karşılaşır oldum. Bu durum beni oldukça mutlu ediyor. Yaşadığımız belirsizlik ortamında her şeye rağmen bizlere gülmemiz gerektiğini hatırlatan birilerinin olması bence büyük şans.

Pandemi sürecinin ardından, uzun yıllardır dostluğumu pekiştirdiğim isimlerden biri olan Alpay Erdem‘in Kadıköy, Koşuyolu’nda gösterisi olduğunu öğrenince apar topar izlemeye gittim. Alpay Erdem, karikatür çalışmalarıyla, köşe yazılarıyla ve stand-up gösterileriyle kendini kanıtlamış biri. Alpay Erdem’in gösterisi öncesinde kısa bir gösteri yapan Tuba Özlem Ulu, işlediği konularla birlikte verdiği ince mesajlar çok ilgimi çekti. Yaklaşık 1 yıldır kendisini sosyal medya hesaplarımdan da takibe almış durumdayım. Yoğun gösteri programı olmasına rağmen gelecek hafta tarafıma yazılı röportaj vereceğinin sözünü verdi. He birlikte bir kadının düşünceleriyle Stand-Up’ı okuyacağız.

Yoğun programı var demişken, Tuba Özlem Ulu ile gülmek isteyenler, işlediği konuları merak edenler için gösteri tarihlerini yazmamda fayda olacaktır;

  • 22 Ekim Infiti Sahne – İstanbul
  • 5 Kasım Route Sahne – Ankara
  • 15 Kasım BKM Mutfak Çarşı – Kadıköy – İstanbul

Sevgiyle kalın.

 

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı