Kendisini Ölmüş Gibi Gösteren YouTuber, Emniyete İfade Verdi

featured

Kendisini ölmüş gibi gösteren ve çeşitli suçlardan 52 yıl hapis cezası bulunan sosyal medya fenomeni Tayfun Demir’in ifadesi ortaya çıktı. YouTuber Tayfun Demir’in, polisteki ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, “Yanlış kişiyi gözaltına aldınız” dediği öğrenildi.

Muğla’da, 6 ilde karıştığı çeşitli suçlardan hakkında toplam 52 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası bulunan ve sahte evraklarla kendisini kayıtlarda 8 yıl önce ölmüş gibi gösterdiği belirlenip, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği adliyede tutuklanan YouTuber Tayfun Demir’in, polisteki ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. “Yanlış kişiyi gözaltına aldınız” diyen Demir, resmi kayıtlarda “ölü” görünen kişiyi kendisinin tanımadığını da ileri sürdü.

Tayfun Demir, İstanbul’da karıştığı bir dolandırıcılık suçundan 2007 yılında 7 yıl ceza aldı. Aynı yıl cezaevindeyken üniversite sınavını kazanan Demir, kendisini açık cezaevine naklettirdi. 4 yıl cezaevinde yatan Demir, bu süreçte üniversite eğitimini de sürdürdü. 2011 yılında, ‘Üniversiteye gidiyorum’ diyerek çıktığı izinli çıktığı cezaevine bir daha dönmeyen Demir, firar etti. Firar etmesinin ardından Demir, ilk olarak sahte belgelerle kendini cinayete kurban gitmiş olarak gösterdi. Sahte ölüm raporunu savcılığa da kabul ettiren Demir, bir yıl kadar sonra UYAP’ta bulunan çeşitli suçlardan 100’ü aşkın aranma kaydından da kağıt üzerinde ‘ölü’ görüdüğü için kurtuldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kendisini Ölmüş Gibi Gösteren YouTuber, Emniyete İfade Verdi