Kerem Aktürkoğlu Kimdir?

Kerem Aktürkoğlu Kimdir?

Kerem Aktürkoğlu kimdir? Kerem Aktürkoğlu aslen nerelidir?

Kerem Aktürkoğlu, 21 Ekim 1998 tarihinde Kocaeli’nin İzmit ilçesinde doğdu. Futbola 2011 yılında Gölcükspor altyapısında başladı. Hisareynspor ve İstanbul Başakşehir altyapılarında da forma giyen genç futbolcu, BB Bodrumspor ve Karacabey Belediyespor takımlarında kiralık olarak oynadı. 2019-2020 sezonunda 24 Erzincanspor’a transfer olan Kerem, bu takımda 30 maçta 20 gol atarak dikkatleri üzerine çekti.

2020 yılında Galatasaray’a transfer olan Kerem Aktürkoğlu, ilk sezonunda 17 maçta 6 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Bu sezon ise takımının en önemli silahlarından biri oldu ve ligde oynadığı 34 maçta 9 gol ve 11 asist üretti. Ayrıca Türkiye Kupası’nda da 3 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.

Kerem Aktürkoğlu, milli takım kariyerine de başarıyla devam ediyor. U-18 ve U-19 seviyelerinde de forma giyen genç yıldız, A Milli Takım’a ise bu yıl çağrıldı. Dünya Kupası Elemeleri’nde oynanan Hollanda, Norveç ve Letonya maçlarında forma giyen Kerem, Hollanda karşısında bir gol ve bir asistlik performans sergiledi. Norveç maçında da bir asist yapan Kerem, Letonya maçında ise iki gol attı.

Kerem Aktürkoğlu’nun yeni maaşı ne kadar?

Galatasaray yönetimi, Kerem Aktürkoğlu’nun sözleşmesinde önemli bir iyileştirme yaptı. Yapılan anlaşma sonrasında milli futbolcunun yıllık maaşı 9 milyon TL’den 27 milyon TL’ye çıkartıldı. Ayrıca performansa bağlı bonuslar da eklendi. Kerem Aktürkoğlu, çıkacağı 15,25 ve 35. maçlardan sonra 1’er milyon TL kazanacak. Ayrıca 15 gol katkısı vermesi halinde de 2 milyon TL daha alacak. Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi için de bonuslar eklendi.

Kerem Aktürkoğlu, sözleşme tadilinden sonra Galatasaray’da en çok kazanan yerli oyuncu oldu. Genç futbolcudan önce en çok kazanan yerli isim yıllık 17 milyon TL’lik kazancıyla Abdülkerim’di.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kerem Aktürkoğlu Kimdir?