• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Kerkük’teki Kayseri Çarşısının Restorasyonu Bitmek Üzere

featured

Kerkük’te 26 Kasım’da yanan Osmanlı döneminden kalma Kayseri Çarşısı’nın restorasyon çalışmasında sona yaklaşıldı. Osmanlı eseri çarşı için TİKA’nın çalışmaları 8 aydan beri sürüyor.

Çarşıda yapılan duvar güçlendirme ve ağartma çalışmalarının ardından çalışmaların sonuna geliniyor. Kayseri çarşısında aynı zamanda alçı, elektrik kabloları ve otomatik yangın kontrol sistemleri yerleştirildi ve zeminler mermerle döşenerek çarşının ön cepheside beyazlatıldı.çarşıda Bazı küçük çalışmaların ardından tarihi Kayseri çarşısının açılışı ilan edilecek.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl kasım ayının 26’sında çıkan yangın sonucunda çarşıda bulunan dükkanlar kullanılamaz hale gelmişti. Çarşıda toplan 365 dükkan bulunmaktaydı. Yangın sonucu çoğu dükkan kullanılamaz hale gelmişti.

Yaşanan yangının ardından her zaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Iraklıların ve özelliklede Kerküklülerin yanında yer alarak tarihi Kerkük Kayseri çarşısının onarım çalışmalarını üstlendi. Bu kapsamda Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız beraberinde Tika Bağdat Program koordinatörü ile birlikte türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile geçtiğimiz yıl kasım ayının 30’unda Kerkük’ü ziyaret etti. Ziyaretçi heyet yanan Kayseri çarşısını gezerek onarım çalışmalarını üstlendi. Türkmeneli Televizyonu’na konuşan Kerkük tarihi eserler dairesi müdürü Mühendis Eyad Tarık,sekiz aydan beri çarşıda devam eden restorasyon hakkında bilgi verdi.

Kaynak: Türkmeneli Haber

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kerkük’teki Kayseri Çarşısının Restorasyonu Bitmek Üzere