1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kerkük’ten sonra Sincar ve Mahmur da Kontrol Sağlandı

Kerkük’ten sonra Sincar ve Mahmur da Kontrol Sağlandı

featured

Kerkük’ü dün Barzani yönetiminden geri alan Irak ordusu ve Haşdi Şabi, bu kez peşmergelerin kaçtığı Ezidi kenti Sincar ve Musul’un güneyindeki Mahmur’da kontrolü sağladı. Irak ordusu, Kerkük’te peşmergenin terk ettiği Bay Hasan ve Havana petrol sahalarını kontrolüne aldı.

Irak’ın kuzeyinde Kerkük, Sincar ve Mahmur’un kontrolünün Bağdat yönetimine geçmesiyle, mevcut harita değişti. Yeni haritada IKBY’nin kaybettiği noktalar görülüyor.

Kerkük’teki çatışmaları fırsat bilen IŞİD teröristleri, kentin batısındaki iki köyü işgal etti. Teröristlerin Havice’den hapishane’den kaçan militanlar olduğu açıklandı.

Kerkük’ten sonra Sincar ve Mahmur da Kontrol Sağlandı
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.