• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

KHK’larla 4 Bine Yakın İhraç

featured

OHAL kapsamında 2 yeni KHK Resmi Gazete’de yayımlandı. 689 sayılı KHK ile “terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğu” gerekçesiyle 18 vakıf, 14 dernek kapatıldı. KHK’lar ile 3939 kişi kamudan ihraç edildi, evlilik programları yasaklandı, 7 bin bekçi kadrosu açıldı.

Yeni KHK’lar ile;

3939 kişi kamudan ihraç edildi.

235 kamu personeli göreve iade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 34 personel göreve iade edildi.

TBMM’de 3 personel görevden ihraç edildi. Yargıtay’dan 19, YSK’dan 6, HSYK’dan 6 personel görevlerinden ihraç edildi.

14 dernek KHK kapsamında kapatıldı. Kapatılan kurum ve kuruluşlar için tıklayınız.

5 derneğin yeniden açılmasına karar verildi.

Evlilik programları yasaklandı.

Radyo ve televizyonlarda takviye edici gıda ve sağlık ürünlerinin satışı yasaklandı.

7 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi.

Yerel gazete ve dergi kapatıldı

Yeni çıkartılan KHK ile 4 bin 464 kişi devlet memurluğundan atıldı

Buna göre, “terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna” karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 18 vakıf, 14 dernek ve 13 özel sağlık kuruluşunun faaliyetlerine son verildi. Bu kapsamda 1 yerel gazete ve 1 dergi de kapatıldı.

Daha önce yayımlanan KHK’lar ile kapatılan, Emek Camii Hizmet ve Yaşatma Derneği, Ankara Girişimci Kadınlar Derneği, Nasreddin Hoca Eğitim Kültür ve Araştırma ve Tanıtım Derneği, Gönüllü Eğitimciler Dernekler Federasyonu, Tarsus Psikoloji Derneği’nin yeniden açılmasına izin verildi.

Radyo ve TV’lere yasaklar

Evlilik programları yasaklandı. Ayrıca radyo ve televizyonlarda takviye edici gıda ve sağlık ürünlerinin satışı yasaklandı.

Getirilen yasaklar şöyle açıklandı:

“Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dâhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez.”

İki rütbeli

Bugün yayımlanan iki KHK ile bini aşkın askeri personel de meslekten ihraç edildi. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli bu kişiler arasında en üst rütbeye sahip asker Kara Havacılık Komutanı Tuğgeneral İdris Feyzi Okan oldu. Tuğgeneral Okan’in rütbesi darbe girişimi sonrası yükseltilmişti. Okan, tutuklanan askerlerin ifadeleri sonrası geçen Ocak ayında tutuklanmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KHK’larla 4 Bine Yakın İhraç

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.