Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ikinci aşamasının 46’ncı yıl dönümü

featured

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ikinci aşamasının 46’ncı yıl dönümü, etkinliklerle kutlanacak ve şehitler anılacak.

20 Temmuz 1974’te başlayan harekâtın 14, 15 ve 16 Ağustos’ta gerçekleşen ikinci aşaması sırasında özgürlüğe kavuşan Serdarlı, Gazimağusa ve Lefke’de kutlamalar yapılacak. Toplu katliamlarda şehit olanlar Taşkent ile Muratağa-Sandallar ve Atlılar’da anılacak. Lefke’de de şehitler için anma töreni düzenlenecek.

MURATAĞA-SANDALLAR- ATLILAR ŞEHİTLERİ 14 AĞUSTOS’TA ANILACAK

Muratağa-Sandallar-Atlılar şehitleri için 14 Ağustos Cuma günü anma töreni düzenlenecek. Muratağa-Sandallar Şehitliği’ndeki tören saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın şehitliğe çelenk sunmasıyla başlayacak. Törende saygı duruşu, atışı ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından şehit aileleri adına Ahmet Aşır konuşma yapacak. Tören, şehitliğin ziyaretiyle sona erecek. Ardından Atlılar Şehitliği’ndeki anma töreni saat 10.30’da başlayacak.

TAŞKENT ŞEHİTLERİ İÇİN DE ANMA TÖRENİ DÜZENLENECEK

Taşkent Şehitleri 15 Ağustos’ta anılacak. Taşkent Şehitler Anıtı önündeki anma töreni 15 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın şehitliğe çelenk sunmasıyla başlayacak. Saygı duruşu, atışı ve İstiklal Marşı’yla bayrakların göndere çekilmesinin ardından şehit aileleri adına Erdinç Erdağlı konuşma yapacak. Tören şehitliğin ziyaretiyle tamamlanacak.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ikinci aşamasının 46’ncı yıl dönümü