Kılıçdaroğlu, EOKA’lı Teröristleri Türk Mücahitler Olarak Tanıttı!

Kılıçdaroğlu, EOKA’lı Teröristleri Türk Mücahitler Olarak Tanıttı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 100. yılını kutlamak için sosyal medya hesabından bir video paylaştı. Ancak videoyu izleyenler gözlerine inanamadı. Videoda, Kıbrıs’ta Türk mücahitler olarak tanıtılan fotoğrafın, aslında Türk bayrağını ele geçirmiş EOKA’lı teröristlere ait olduğu ortaya çıktı.

EOKA, Kıbrıs’ta Türklere soykırım uygulamıştı

EOKA, 1955-1959 ve 1963-1974 yılları arasında Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Rum milliyetçi terör örgütüdür. EOKA, Kıbrıs’ın Yunanistan’a ilhakını (Enosis) amaçlamış ve bu uğurda Türklere karşı kanlı saldırılar düzenlemiştir. EOKA’nın en acımasız eylemleri, 1963 yılında başlattığı “Kanlı Noel” adlı operasyonda gerçekleşmiştir. Bu operasyonda, 363 Kıbrıs Türkü katledilmiş, 30 Türk köyü saldırıya uğramış ve toplamda 103 köy EOKA tarafından işgal edilmiştir.

CHP ve Kılıçdaroğlu’ndan skandal paylaşıma tepki yağdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda EOKA’lı teröristlerin fotoğrafının kullanılması, sosyal medyada büyük bir infial yarattı. Birçok kullanıcı, CHP ve Kılıçdaroğlu’nu sert bir dille eleştirdi ve özür dilemesini istedi. Melih Gökçek ise “Rezaletin daniskası. EOKA’cıların ele geçirdiği Türk bayrağını Türk mücahitler diye kullanan CHP’ye niye sessizsiniz” ifadelerini kullandı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kılıçdaroğlu, EOKA’lı Teröristleri Türk Mücahitler Olarak Tanıttı!