Kılıçdaroğlu: “O Görüntüleri İzleyemedim”

featured

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun’da bir kadının sokakta şiddet görmesine tepki göstererek, “Samsun’da şiddete uğrayan kadının görüntülerini sonuna kadar izleyemedim. O küçük çocuğun nasıl kaçtığını, nasıl şaşkınlıkla olaya baktığını, annesine uygulanan şiddet konusunda nasıl çaresiz kaldığını görüyorsunuz. İnsanın vicdanı kabul etmiyor. Sosyal medyanın en büyük yararı bu. Bir görüntü Türkiye’yi salladı. Böyle bir şey yapılır mı? Hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bir olaydır. Yasaların yerine getirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Bağımsız İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, CHP’ye katıldı. İslam’a parti rozetini, Meclis’teki grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. İslam’ın katılımıyla CHP’nin TBMM’deki sandalye sayısı 136’ya yükseldi.

Usta oyuncu Rasim Öztekin’i anarak konuşmasına başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Levent Gültekin’e yönelik saldırıya ilişkin ise “Gazeteci Levent Gültekin dün akşam saldırıya uğradı. Saldırıya tepki veren iki kadına yürekten teşekkür ediyorum. Düşüncelerini özgürce yazar, kalemini satmaz, kendi düşüncelerini özgürce ifade eder ama bir gazeteci düşüncelerini açıkladı diye saldırıya uğraması kabul edilemez. Gazeteciye kalkan her el, demokrasiye kalkmış demektir” dedi.

 

Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in yargılanması sonucu ceza almalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, “İkisi de ceza aldılar. Özellikle Müyesser Hanım uzun süre cezaevinde kaldı. Olmayan belgeden ve olmayan devlet sırrından ötürü yargılandılar ve mahkum edildiler. Eylem planının açıklanmasından hemen sonra böyle bir tablo ortaya çıkması acı. Asıl sorgulanması gereken rütbeli olan birisinin kara kuvvetleri istihbarat başkanlığına getirilmesidir ve bunun FETÖ’cü olarak itirafçı olmasıdır. O rütbeyi kim getirdi, kim ona bu makamı tahsis etti? Gazetecilerle uğraşacağınıza bu konularla uğraşın. Birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na eski Ordu Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Eğer İnsan Hakları Eylem Planı gerçek anlamda muhataplarına ulaşmışsa, bu davadan süratle beraat çıkması lazım” ifadesini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kılıçdaroğlu: “O Görüntüleri İzleyemedim”