Kılıçdaroğlu Protokol Eleştirilerine Tepki Gösterdi

Kılıçdaroğlu Protokol Eleştirilerine Tepki Gösterdi

CHP Parti Meclisi’nde (PM) gergin saatler yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde imzaladığı ve kamuoyuna yansıyan protokole eleştiri getiren PM üyelerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ben iki seçim arasında oyumuzu arttırmak için çabalarken, siz çalışmadınız. Şimdi bana saldırıyorsunuz ama hiçbiriniz savunmuyorsunuz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında yapılan protokolde, Zafer Partisi’ne İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı verildiği ortaya çıkmıştı. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, 12 saat süren PM toplantısında neler yaşandığını köşesinde yazdı.

Saymaz’a göre PM üyeleri, Halk TV ile yapılan sözleşmenin feshedilmesini de eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Halk TV hem CHP’ye destek veriyor hem de partiyi karıştırıyor. Tanju Özcan burada eylem yapıyor, canlı yayınlıyorlar. Böyle olmaz, destek vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Saymaz; PM üyelerinin Ümit Özdağ’la yapılan protokolü de sert bir şekilde eleştirdiğini belirtti. Köşe yazısında Saymaz’a göre Kılıçdaroğlu, şu savunmayı yaptı: “Bugüne kadar protokolü açıklamadım. Bu iki lider arasındaki mahrem konudur. Benimle Özdağ’ı bağlar. Bu belgeyi parti arşivine koyacağım. Bakanlık verdiysem partimizin hakkından verdim. İki seçim arasındaydım. Oyumuzu maksimum arttıracak hamleler yapmaya çalışıyordum. Çalışsaydınız, beni bu duruma sokmasaydınız. Bana herkes yüklenirken, hiçbiriniz cevap vermiyor.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kılıçdaroğlu Protokol Eleştirilerine Tepki Gösterdi