kim-jong-un-zirhli-treniyle-rusyaya-ulasti

Kim Jong-un Zırhlı Treniyle Rusya’ya Ulaştı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Rusya’ya gitti. Kim’in zırhlı treni, bu sabah Rusya sınırını geçti. Kuzey Kore liderinin nerede ve ne zaman Putin ile buluşacağı henüz açıklanmadı.

Kim’in yeşil renkli zırhlı treni, sabah saat 05:15’te Primorskiy Kray’daki Razdolnaya Nehri üzerinde yer alan köprüden geçerek Rusya topraklarına girdi. Rus devlet televizyonu Rossiya-1, trenin Hasan istasyonundan ‘son derece gizli’ bir şekilde geçtiğini duyurdu. Trenin lokomotif mürettebatının Ussriysk’te değiştirileceği ve Trans-Sibirya Demiryolu boyunca batıya doğru ilerleyeceği belirtildi.

Kim Jong-un, Rusya’ya son ziyaretini Nisan 2019’da yapmış ve Vladivostok’ta Putin ile ilk kez görüşmüştü. Liderler, ikili ve heyetler arası görüşmeler yapmış ve basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da, temmuz ayında Kuzey Kore’yi ziyaret etmişti. Bu ziyaret, 2020’den beri Rusya’dan Kuzey Kore’ye yapılan ilk resmi ziyaret olarak nitelendirilmişti. Kim Jong-un, bu ziyaret sırasında Rusya ile savunma alanında işbirliğini geliştirmek istediğini ifade etmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kim Jong-un Zırhlı Treniyle Rusya’ya Ulaştı