Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Caparov, Adana’da Tedavi Gören Yaralı Vatandaşları Ziyaret Etti

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Caparov, Adana'da Tedavi Gören Yaralı Vatandaşları Ziyaret Etti

Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, geçtiğimiz günlerde Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görmekte olan dört Kırgız vatandaşını ziyaret etti.

Caparov, ziyaret sırasında Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ile birlikte hastaneye geldi. Kendisi, hastanenin yanık merkezinde tedavi gören iki hasta ve ortopedi servisindeki diğer iki yaralıyı ziyaret etti. Bu sırada, hastaların sağlık durumları hakkında Başhekim Mehmet Volkan Harput’tan detaylı bilgiler aldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Caparov, yaralıların Kırgızistan’da meydana gelen iki ayrı kazada yaralandıklarını ve bunlardan ikisinin asker olduğunu belirtti. Caparov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Vali Köşger’e ve hastane yetkililerine teşekkürlerini iletti ve “İki askerimizin durumu şu an çok iyi. Yanık merkezindeki iki hastamızın durumu da orta durumda. Hastalarımızı ilk önce Allah’a, sonra buradaki tüm hekimlere güvenerek teslim ediyoruz. Kırgız-Türk kardeşliği neticesinde, Kırgızistan’da da benzer hastaneler yapmak planlarımız arasında.” ifadelerini kullandı.

Vali Köşger, Caparov’un hastaları ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hastane yetkililerinin gerekli tüm bilgileri sağladığını ve bu ziyaretten dolayı Caparov’a teşekkür ettiğini ifade etti.

Ne olmuştu?

Bu olayın geçmişi, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Bişkek Merkezi Isı ve Enerji Santrali’nde (Merkezi Isıtma Kurumu) 2 Şubat’ta çıkan yangında beş kişinin yaralanması ve bunlardan ikisinin ağır yaralanması ile başladı. Ayrıca, Kırgızistan Savunma Bakanlığına ait bir poligonda, 17 Ocak’ta eğitim uçuşu yapan Mi-8 tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu bir pilotun yaşamını yitirdiği ve on kişinin yaralandığı bildirildi. Kırgızistan Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev, 4 Şubat’ta yaralılardan dördünün Türkiye’ye gönderildiğini duyurmuştu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Caparov, Adana’da Tedavi Gören Yaralı Vatandaşları Ziyaret Etti