Kırgızistan ve Çin Arasında 1 Milyar Dolarlık Anlaşma

Kırgızistan ve Çin Arasında 1 Milyar Dolarlık Anlaşma

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, 17-20 Mayıs tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti’ne resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında iki ülke arasında enerji, tarım ve sinematografi alanlarında 1 milyar doların üzerinde değere sahip anlaşmalar imzalandı.

Caparov’un ziyaretiyle ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Kırgızistan’ın Issık Göl Bölgesi’nde China Power International Development Limited şirketiyle ortaklaşa 800 milyon dolarlık ve bin megavatlık bir güneş enerjisi santrali projesinin hayata geçirileceği belirtildi.

Ayrıca Kırgızistan Tarım Bakanlığı ile Hebei LLC Bai Dou Jia şirketi arasında 260 milyon dolarlık bir gübre üretim tesisi inşaat projesinin uygulanacağı kaydedildi.

Sinematografi alanında ise Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı ile Shaanxi Tianhan Shengdian Film Company Ltd. şirketi arasında 38 milyon dolar değerinde “İpek Yolunun Uzak Rüzgarı” adlı ortak dizinin çekimine başlanacağı, Beijing Zhongyi Boyue Culture Media Co. şirketi ile de 25 milyon dolar değerinde “Bişkek Aşkı” adlı ortak dizinin çekim projesinin hayata geçirileceği ifade edildi.

Caparov’un Çin ziyareti, iki ülke arasındaki iş birliğini ve dostluğu pekiştirmek için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırgızistan ve Çin Arasında 1 Milyar Dolarlık Anlaşma