Kırgızistan’da Kızamık Vakalarında Büyük Artış

Kırgızistan'da Kızamık Vakalarında Büyük Artış

Kırgızistan’da sağlık sektörü alarm veriyor. Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Edil Baysalov başkanlığında gerçekleştirilen bir toplantıda, ülkedeki kızamık vakalarının son durumu masaya yatırıldı. Toplantıda, 2023 yılında şimdiye kadar kaydedilen 8 bin 209 kızamık vakası ve bunların büyük bir kısmının aşı karşıtı tutum sergileyen ailelerin çocuklarında görülmesi ele alındı.

Baysalov, kızamık aşısının global olarak kabul gördüğünü ve dünya genelindeki birçok ülke tarafından kullanıldığını vurgulayarak, kızamık vakalarının azaltılması için aşılamanın önemine değindi. Özellikle aşı karşıtlığı nedeniyle ortaya çıkan vakaların yüksek oranının endişe verici olduğunu belirten Baysalov, bu durumun ülkedeki çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın, çocuklarına kızamık aşısı yaptırmayı reddeden ebeveynlere yönelik sorumluluklarını artıracak tedbirler alması gerektiğini vurgulayan Baysalov, ayrıca yerel yönetimlerin vatandaşlarla iş birliği içinde çalışarak bu konuda farkındalığı artırmaları gerektiğinin altını çizdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırgızistan’da Kızamık Vakalarında Büyük Artış