Kırgızistan’da Yetim Çocuklara Ücretsiz Göz Muanesi Yapıldı

featured

Kırgızistan’da faaliyet gösteren Türk kurumları, yetim çocukları sevindirdi. Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan’ın eşi Mariya Doğan, Büyükelçilik müşavirlerinin ve diplomatlarının eşleri, Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi ve Bişkek’te 4 yıldır faaliyet gösteren Kudret Göz Hastanesi ile “ücretsiz göz tarama” organizasyonu düzenledi.

Mariya Doğan’ın sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Çuy bölgesine bağlı Sokuluk ilçesi Malovodnoye köyündeki Çocuk Yetim Yurdunda kalan çocuklar, Bişkek’e getirilerek hastanedeki uzman doktorların kontrolünde modern cihazlarda göz muayenesinden geçirildi.

Muayene edilen çocuklara çeşitli hediyeler de verildi.

“Dost Kırgız halkı için bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz”

Mariya Doğan, yaptığı açıklamada, Çocuk Yetim Yurdunda kalan 2-16 yaş grubundaki 30 çocuğun gelişimlerini yakından izlediklerini belirterek, “Yaptığımız çalışmalarla dost Kırgız halkı için bir fark ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.” dedi.

Doğan, Büyükelçilik olarak da topladıkları yardımlar sayesinde alınan çamaşır makinesi, kışlık kıyafetler ve kömürün yetimhaneye teslim edileceğini kaydetti.

“Topladığımız yardımlarla, sevgiyle dokunmak istedik”

Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Özkul da hızlı şekilde topladıkları yardımlarla, çocuklara sevgiyle dokunmak istediklerini belirtti.

Özkul, çocukların ihtiyacı olan kışlık ayakkabı, gıda malzemesi ve temizlik maddeleri ile taze sebze ve meyveleri teslim ettiklerini söyleyerek, hastane ve çalışanlar olarak yardımlarının süreceğini dile getirdi.

Kudret Göz Bişkek Hastanesi Müdürü Tuğba Gültekin, 4 yıldır Kırgızistan halkına hizmet ettiklerini belirterek, “Ücretsiz göz taraması organizasyonuna destek olduk.” dedi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırgızistan’da Yetim Çocuklara Ücretsiz Göz Muanesi Yapıldı