Kırım Türkleri İçin Ukrayna’da 500 Konut İnşa Edilecek

featured

Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kırım Türkleri için Ukrayna’da TOKİ eliyle 500 konut inşa edileceğini açıkladı. Dün gerçekleştirilen Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nda, “Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile Ukrayna Hükumeti Arasında Kırım Türk Halkının Temsilcileri ve Ukrayna Vatandaşlarının Yararlanıcı Kategorileri İçin Konut Yapımı Alanında İşbirliğine Dair Çerçeve Anlaşması” imzalandı.

Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ana vatanlarını terk etmek zorunda kalan soydaş Kırım Türkleri için Ukrayna’da TOKİ eliyle 500 konut inşa edileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodımır Zelenskıy ve mevkidaşlarıyla Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’na katıldıklarını belirten Bakan Kurum, Twitter hesabından dün konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Dün gerçekleştirilen Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nda, “Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile Ukrayna Hükumeti Arasında Kırım Tatar Halkının Temsilcileri ve Ukrayna Vatandaşlarının Yararlanıcı Kategorileri İçin Konut Yapımı Alanında İşbirliğine Dair Çerçeve Anlaşması” imzalandı. İmzaları Türkiye adına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ukrayna adına Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı Oleksiy Reznikov imzaladı.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleksiy Reznikov ile “Kırım Türk Halkının Temsilcileri ve Ukrayna Vatandaşlarının Yararlanıcı Kategorileri İçin Konut Yapımı Alanında İş Birliğine Dair Çerçeve Anlaşma” imzaladıklarını bildiren Bakan Kurum, şunları kaydetti:

“Ana vatanlarını terk etmek zorunda kalan Kırım Türkü soydaşlarımız için konut projemize ilişkin ilk somut adım olan anlaşma kapsamında Kıyiv, Mikolayiv ve Kerson şehirlerinde TOKİ eliyle 500 konut inşa edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz projenin, ülkelerimiz arasında, çevre ve şehircilik konularında yeni adımların atılmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, şimdiden birlikte yürüteceğimiz çalışmanın Türkiye-Ukrayna dostluğu için hayırlı olmasını diliyorum.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırım Türkleri İçin Ukrayna’da 500 Konut İnşa Edilecek