Kırımlı filmi nerede çekildi? Kırımlı filminin oyuncuları ve konusu.

featured

Kırımlı filmi nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. tarihinde vizyona giren Array türünde olan Kırımlı nerede çekildi, Kırımlı filmi oyuncuları kimler, Kırımlı nerede çekilmiştir, Kırımlı filmi konusu ne? İşte Kırımlı hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Kırımlı filmi oyuncuları

Burak Cem Arlıel yönetmenliğinde çekilen Kırımlı filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Murat Yıldırım, Selma Ergeç, Baki Davrak, Bülent Alkış…

Kırımlı konusu

Kırımlı konusu Cengiz Dağcı’nın Korkunç Yıllar adlı romanından beyazperdeye aktarılan film, II. Dünya Savaşı sırasında Alman esir kamplarında rehin alınan Tatarlı esirlerin yaşadıkları insanlık dramını ve çektikleri acıları konu alıyor. Kırım’da yaşayan Sadık Turan savaş başlayınca diğer Kırım Türkleri gibi askere alınır ve cepheye gider. Savaş esnasında Almanlara esir düşer ve Almanca biliyor olması nedeniyle bulunduğu esir kampında irtibat görevlisi olarak çalışmaya başlar. Kısa süre sonra Almanların, Kırım’ı Ruslardan kurtarıp özgürleştirme vaadiyle Türklerden oluşan birlik kurma planına dahil olarak Alman ordusunda görev almaya başlar. Ancak bunun bir oyun olduğunu fark eden Sadık artık gerçek Kırım kurtuluşu için harekete geçecek ve bu esnada hayatının aşkı Maria ile de tanışacaktır.Filmin yönetmen koltuğunda daha önce Türk Pasaport’u filmine imza atmış olan Burak Arlıel oturuyor. Oyuncu kadrosundaysa Murat Yıldırım, Selma Ergeç, Bülent Alkış, Gülçin Santırcıoğlu ve Burç Kümbetlioğlu gibi isimler yer alıyor.

Kırımlı filmi nerede çekildi?
Kırımlı filmi için sözlükte neler dediler?
Kırımlı hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
afişlerine bir iki yerde denk geldim ama konusu hakkında bir fikrim yoktu. baş kahramanın adını öğrenince kalbim yerinden hopladı. yıllar önce tanıdığım, yavaş yavaş kafamda solmuş olsa da asla unutamadığım bir isim sadık turan. cengiz dağcı'nın kitaplarını okuduğumda lise yıllarındaydım, benim için büyük bir dehşetti anlattıkları, çok içimi acıttı, çok ağlattı. üstelik gerçekti, kurgu falan da değildi. neden bu kadar az biliniyor olduğunu hiç anlayamadım. film olması çok güzel. umarım gişesi iyi olur, umarım olabildiğince çok kişiye ulaşır.

edit: murat yıldırım mükemmel olmuş, kafamdaki sadık'la birebir örtüşüyor, yüz ifadesi, saçı başı bile düşündüğüm gibi neredeyse.

fragmandan dehsetengiz bir film olcaga benziyor. ww2 naziler sovyetler kirim ve hatce sultan..

Kırımlı filmi nerede çekildi

tarihinde vizyona giren Kırımlı filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırımlı filmi nerede çekildi? Kırımlı filminin oyuncuları ve konusu.