Kırımoğlu, Seçim Çalışmalarına Başladı

featured

21 Temmuz 2019’da Ukrayna’da yapılacak Parlamento seçimleri için Kırım Türklerinin Lideri Mustafa Abülcemil Kırımoğlu bugün itibariyle çalışmalara başladı. Kırımoğlu’nun özellikle Rus işgali altındaki Kırım’a yakın bölgelerde çalışma yürüteceği belirtildi Türk adayların birlikte çalışma yürüterek, Kırım Türklerini parlamentoda yüksek oranda temsil etmeyi hedefledikleri bildiriliyor.

QHA’nın haberine göre bugün Cenişke’de bulunan Kırımoğlu bölgede yaşayan Kırım Türklerine hitaben bir konuşma yaptı. Kırımoğlu, Ukrayna Genel Seçimlerinde ilk kez böylesine farklı partilerden Kırım Türkü milletvekili adayının birbiriyle yarıştığına dikkat çekti.

Kırımoğlu,‘‘Birbirinden farklı partilerden adaylarımızın olması demokrasi kültürünün bir göstergesi. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ilk kez bize farklı bir görev görev yükledi. Eski Cumhurbaşkanı Poroşenko liderliğinde Ahtem Çiygöz ile bu kez muhalefetteyiz. Lakin, memleketimiz Kırım için atılan olumlu adımlara da destek olacağız’’  dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırımoğlu, Seçim Çalışmalarına Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.