KKTC Başbakanı Açıkladı: Kapalı Maraş Yerleşime Açılacak

featured

Basına verdiği röportajda Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar: “45 yılın sonunda bakıyoruz ki KKTC, Türkiye’nin güvenliği için de fevkalade önemli bir devlet olarak ortaya çıkmıştır. Tarih bunu asla silemez. Onun için buradan Kıbrıs’a gelip mesaj veren Yunanistan’ın Başbakanına sesleniyorum. Türk ulusu arkamızdadır. İstediğiniz kadar konuşun.” dedi.

Tatar konuşmasına şöyle devam etti: “Burada bu mesajı veriyorum. 45 yılda KKTC’de birçok sektör oluştu. Sıkıntılarımız olabilir, Türkiye’nin de Kıbrıs’tan dolayı sıkıntıları olabilir. Ama 20 Temmuz’un 45. yılında da ifade ettim. Çok zahmetli ve sıkıntılı günler geçirdik. Hep birlikte çalıştık. Çünkü biz Türkiye’ye güvendik, Türkiye de bize güvendi. Nihayetinde 45 yıl sonra Akdeniz’de bir devlet. Doğu Akdeniz’de ulusumuzun Türk milletinin geleceği bakımından çok önemli bir pozisyon yakaladık.”

Başbakan Tatar Kapalı Maraş için: “Oranın 45 yıl kapalı kalması yeter. Tazminat meseleleri de var. Yapılan çalışmalarda oranın Osmanlı malı olduğu, İngiliz döneminde yapılan yanlışlıklara mallarımızın talan edildiği ortada. Oranın Türk yönetiminde yerleşime açılması gerekiyor. Taşınmaz Mal Komisyonu diye bir kurum var KKTC’de. Avrupa’nın da tanıdığı. Oraya başvuracaklar. Eski sakinleri Rumlar ve İngilizler de olabilir. Amerikalılar da olabilir.” diye konuştu.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KKTC Başbakanı Açıkladı: Kapalı Maraş Yerleşime Açılacak