KKTC Başbakanı Üstel: “Türkiye Sayesinde Huzur İçindeyiz”

KKTC Başbakanı Üstel:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Lefkoşa’da gerçekleştirilen bir basın toplantısında, Türkiye’nin KKTC için önemini vurgulayarak, bölgede yaşanan huzur ve güvenin Türkiye’nin desteği sayesinde mümkün olduğunu belirtti. Üstel, “Biz, bugün tarihi kanla yazılan bu coğrafyada huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, bayraklarımızın gölgesinde, minarelerimizde susmayan ezan sesleriyle yaşıyorsak bu ana vatanımız sayesindedir. Türkiye sayesindedir.” dedi.

Dr. Suat Günsel Camisi’nin Açılışı

Dr. Suat Günsel Camisi’nin açılışını yapacaklarını duyuran Başbakan Üstel, bu caminin Kıbrıs Türk halkının kültürel ve dini mirasına katkıda bulunan önemli bir eser olduğunu söyledi. Üstel, Kıbrıs Türk halkının geçmişte yaşadığı zorluklara karşı direnişini ve değerlerine bağlılığını örnek göstererek, “Bizler, bu topraklarda tarihin her döneminde değerlerimizin ve inançlarımızın yılmaz bekçileri olduk. Kıbrıs Türkü azim ve kararlılıkla bu mücadeleyi vermemiş olsaydı bugün bu topraklarda değerlerimizi korumamız söz konusu olamayacaktı. Dün olduğu gibi yarın da Kıbrıs Türk halkı olarak bu değerlere sonuna kadar sahip çıkmaya ve onları bu topraklarda ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Filistin’e Destek ve Gelecek Projeler

Ayrıca, Filistin halkının yaşadığı zorluklara değinen Üstel, KKTC’nin Filistin halkına verdiği desteği yineledi ve “Filistin halkının yanındayız” dedi. Türkiye’den yapılan üst düzey ziyaretlerin önemine de değinen Üstel, bu ziyaretlerin KKTC’ye güç verdiğini vurguladı. Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yapacakları görüşmelerde, 2024 yılına kadar planlanan sağlık, eğitim, tarım, ulaştırma, turizm, enerji, gençlik, kadın hakları ve sanayi alanlarındaki projeleri ele alacaklarını belirtti. Ayrıca, Mesarya bölgesine yapılacak ziyaretler ve devam eden projelerin incelenmesi de gündemde.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KKTC Başbakanı Üstel: “Türkiye Sayesinde Huzur İçindeyiz”