KKTC’de Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Dışarıda Çalışma Yasağı

KKTC’de Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Dışarıda Çalışma Yasağı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mevsim normallerinin 6-7 derece üstünde seyreden aşırı sıcaklar nedeniyle 17-21 Temmuz tarihleri arasında 12.00-16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma yasağı getirildi.

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından alınan karar, dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, Bakanlığın, Meteoroloji Dairesinin hava sıcaklığı tahminleri baz alınarak sürekli güneş altında çalışan işçilerin sağlığının korunabilmesi amacıyla böyle bir tedbir aldığı belirtildi.

Bakanlık, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği ile görüş alışverişinde bulunarak dışarıda çalışma saatlerini sabah 07.00-11.00 ile öğleden sonra 16.00-20.00 arası ya da 17.00-21.00 arası olarak belirledi.

Yasağa uymayan işverenlere ilgili yasal mevzuat kapsamında bir asgari ücret kadar para cezası kesilebileceği ifade edildi.

Çalışanların ve vatandaşların yasağa aykırı bir durum halinde Bakanlığa bağlı Alo 102 İhbar Hattı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sosyal medya hesaplarına ihbarda bulunabileceği bildirildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KKTC’de Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Dışarıda Çalışma Yasağı