KKTC’de Orman Yangınına Önlem

KKTC'de Orman Yangınına Önlem

KKTC’de orman yangını riskine karşı “kırmızı kod” ilan edildi. Meteoroloji Dairesinin verdiği bilgiye göre, bu hafta sıcaklığın 45 dereceye ulaşması ve bağıl nemin yüzde 20’nin altına inmesi bekleniyor. Bu durum, ormanlık alanlarda yangın çıkma ihtimalini artırıyor.

KKTC Orman Dairesi Müdürü Salih Güneş, yaptığı yazılı açıklamada, “Orman yangını riskine karşı ‘kırmızı kod’a geçilerek bir dizi önlem alındığını” duyurdu. Güneş, “tüm ateş yakılan piknik alanları ve ormanlara girişlerin yasaklandığını” ve vatandaşlardan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini beklediklerini ifade etti.

Güneş, yasaklama kararını, kanunların Orman Dairesi Müdürlüğüne verdiği yetkiye dayanarak aldıklarını belirtti ve diğer önlemleri şöyle sıraladı: “Orman içerisindeki yolları kullanmak zorunda olan vatandaşların en yakın orman istasyonundan izin almaları gerekmektedir. Yasa gereği 1 Mayıs-31 Ekim arasında her ne sebepten olursa olsun ormanlık alanlarda ateş yakılamaz. Vatandaşlarımızın bu tarihler arasında ateş yakmama konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri elzemdir. Özellikle ana yolların ormanlık ve ağaçlık alanlardaki güzergahlarında araçları ile seyir halinde olan vatandaşlarımızın araçlarından yangına neden olabilecek herhangi bir eylemde bulunmamaları (Özellikle sigara izmaritlerinin araçlardan atılmaması) gerekmektedir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KKTC’de Orman Yangınına Önlem