• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

KKTC’nin Kuruluş Yıl Dönümü Kutlanıyor

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli KKTC’ye gitti. 46 yıl sonra açılan Kapalı Maraş’ı ziyaret edecek Erdoğan ve Bahçeli daha sonra KKTC’nin 37’nci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı.

KKTC’ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Lefkoşa’da KKTC’nin 37’nci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. Burada anıta çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve MHP lideri Bahçeli daha sonra resmi geçişte KKTC’li vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’nin 37’nci kuruluş yıldönümü etkinliklerinde konuşuyor. Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“KKTC’nin 37’nci kuruluş yıldönümünde aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzel adanın eşit sahibi Kıbrıs Türk kardeşlerimizin sevinci ve heyecanını yürekten paylaşıyoruz. Türk milletinin Türkiye Cumhuriyeti’nden sonra ikinci bağımsız devleti KKTC hepimiz için iftihar kaynağıdır.

Anadolu’dan Akdeniz’deki ufka bakarak nazlı nazlı dalganan bayrağımız varlığımız ufku gösteriyor. Kıbrıs Türkleri kendi topraklarında başı dik, onurlu ve özgür bir şekilde yaşıyor. Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz geleceklerine daha umutla, ümitle bakıyor. Kıbrıs Türkünün özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazul Küçük ve Rauf Denktaş başta olmak üzere emeği geçen herkese Allah’tan rahmet diliyorum.

Kıbrıs Türk Federe Meclisinde alınan kararla 15 Kasım 1983 tarihi, Kıbrıs Türk halkının siyasi yaşamının önemli bir dönüm noktası ve mücadelelerini devlet olgusuyla dünyaya ilan ettiği bir gün oldu. Meclis, aynı gün düzenlediği olağanüstü oturumda KKTC’nin kuruluşunu ve bağımsızlık bildirisini oy birliğiyle onayladı. KKTC’nin kurulmasıyla Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin etme hakkı ilan edilmiş oldu.

 

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KKTC’nin Kuruluş Yıl Dönümü Kutlanıyor