Kocaeli Cezaevi Müdürü’nün Katil Zanlısı 8 Yıl Sonra Yakalandı

Kocaeli Cezaevi Müdürü’nün Katil Zanlısı 8 Yıl Sonra Yakalandı

Kocaeli Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, 15 Haziran 2015 tarihinde işyerine giderken silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen ve “Suç Örgütü Kurmak ve Yönetmek” suçundan aranan Şerafettin Dadaş, 8 yıl sonra Antalya’nın Alanya ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Organize Şube Müdürlükleri ekiplerinin, Dadaş’ın Alanya’da saklandığını tespit ettikleri belirtildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen operasyonda, Dadaş’ın kaldığı ev baskına uğradı ve direnmeden teslim oldu.

Bakanlık açıklamasında, “Milletimizin huzurunu kaçıran şehir eşkıyalarına göz açtırmayacağız. Çökerteceğiz. Organize suç örgütlerinin inlerine gireceğiz, onlara nefes aldırmayacağız. Ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Dadaş’ın, cezaevinde bulunan Mustafa Taştan’ın yakın arkadaşı ve köylüsü olduğu, Aktürk cinayeti sonrasında yakalanarak tutuklanan isimler arasında bulunduğu ancak daha sonra firar ettiği öğrenildi. Dadaş’ın suç örgütünün lideri olduğu ve birçok cinayet, gasp, tehdit ve şantaj olayına karıştığı iddia ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kocaeli Cezaevi Müdürü’nün Katil Zanlısı 8 Yıl Sonra Yakalandı