Kocatepe Camii’nde Moda Çekimi Yapan Bilal Kısa Gözaltına Alındı

Kocatepe Camii’nde Moda Çekimi Yapan Bilal Kısa Gözaltına Alındı

Ankara’da bulunan Kocatepe Camii’nde cami adabına uygun olmayan bir şekilde moda çekimi yapan model ve yönetmen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındı. Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflar büyük tepki çekmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, şüphelilerin isimleri Ezgi Cebeci ve Bilal Kısa olarak belirtildi. Cebeci ve Kısa’nın, Türk Ceza Kanunu’nun 216/3 maddesinde yer alan “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan resen soruşturmaya tabi tutuldukları kaydedildi.

Başsavcılık, şüphelilerin Ankara’da ikamet ettiklerini, ikametlerinde arama yapıldığını, suç delillerine el konulduğunu ve dijital materyallerin incelemeye alındığını bildirdi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflarda, Cebeci’nin kısa bir tişört ile eteğini yukarıya çekerek, başörtüsü, takke ve tespihi aksesuar olarak kullanarak namaz hareketleriyle poz verdiği görülüyordu. Kısa ise bu fotoğrafları “Zıtların Uyumu” başlığıyla kendi hesabından paylaşmıştı.

Fotoğrafların yayılmasının ardından sosyal medyada yoğun bir eleştiri yağmuruna tutulan Cebeci ve Kısa, kendilerini savunmaya çalışmışlardı. Kısa, niyetinin camiye küsmüş belli bir kesimin önyargısını kırarak huzuru bulacakları yerin camii olduğunu göstermek olduğunu söylemişti. Cebeci ise fotoğrafların sanatsal bir çalışma olduğunu ve dini değerlere saygısızlık yapmadığını iddia etmişti.

Ankara Valiliği de konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Kocatepe Camii’nde yapılan çekimler, caminin manevi değerine saygısızlık olarak nitelendirilmişti.

Kocatepe Camii’nde Moda Çekimi Yapan Bilal Kısa Gözaltına Alındı

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kocatepe Camii’nde Moda Çekimi Yapan Bilal Kısa Gözaltına Alındı