Konya’da 10 Yıl Sonra Çocuğu Olduğunu Sanan Adamın Şok Gerçeği

Konya’da 10 Yıl Sonra Çocuğu Olduğunu Sanan Adamın Şok Gerçeği

Konya’da 2005 yılında Hadım ilçesinden A.Y. ile görücü usulü evlenen Mustafa Y., sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olamayacağını biliyordu. Ancak 10 yıl sonra eşinin hamile kaldığını öğrenince çok sevindi ve kredi çekip araba aldı. Fakat doğumdan sonra boşanma sürecine giren çiftin kızının DNA testi yapıldığında, Mustafa Y.’nin baba olmadığı ortaya çıktı. Mustafa Y., eşine boşanma ve soy bağının iptali davası açarken, Yargıtay da zina sebebiyle açılan boşanma davasının süresinde açılmadığı gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozdu.

NTV’nin aktardığına göre, Konya’nın Taşkent ilçesinde yaşayan Mustafa Y., doktorların kendisine “Bu ameliyat olmazsan sağlığın tehlikeye girer, ama ameliyat sonrası çocuğun olmayabilir” dediği bir operasyon geçirdi. Selçuklu Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Mustafa Y., televizyonda gördüğü bitkisel ilaçlara başvurdu. Bu sırada eşi A.Y., hamile olduğunu söyledi. Temmuz 2015’te özel bir hastanede kız bebek dünyaya getiren A.Y., bir süre sonra eşiyle anlaşamayarak boşanma davası açtı.

Mustafa Y. ise avukatının yönlendirmesiyle kızının DNA testini istedi ve sonuçta baba olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine Mustafa Y., karşı boşanma ve soy bağının iptali davası açtı. Konya 3’üncü Aile Mahkemesi, tarafların boşanmasına karar verdi ve A.Y.’nin Mustafa Y.’ye 40 bin lira maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmetti. Ancak A.Y., kararı temyiz etti ve Konya Bölge Adliye Mahkemesi, tazminat kararını iptal ederek, Mustafa Y.’nin A.Y.’ye aylık 400 lira tedbir nafakası ve toplam 12 bin lira yoksulluk nafakası ödemesine karar verdi.

Yargıtay ise Mustafa Y.’nin zina sebebiyle açtığı boşanma davasının hak düşürücü sürede açılmadığını belirterek, yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay, kadına kusur yüklenemeyeceğini ve maddi ve manevi tazminata hükmedilmesi gerektiğini kaydetti. Dosya yeniden görülmek üzere Konya Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderildi.

Mustafa Y., yaşadıklarını şöyle anlattı: “Doktor bana ‘Senin çocuğun olmaz’ dedi. ‘Ben de bitkisel ilaç tedavisi gördüm, çocuğum oldu’ deyince bana bunun mümkün olmadığını söylediler. Çocuğun bana benzediğini söylediğimde, tıbben çocuk kimin yanında durursa ona benzermiş, bunu sonradan öğrendim. Daha sonra çocuğun DNA testinde babasının ben olmadığım ortaya çıktı.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Konya’da 10 Yıl Sonra Çocuğu Olduğunu Sanan Adamın Şok Gerçeği