Konya’da NF-5 Eğitim Uçağı Kazası: Pilot Kurtuldu, 1 Askeri Personel Şehit Oldu

Konya'da NF-5 Eğitim Uçağı Kazası Pilot Kurtuldu, 1 Askeri Personel Şehit Oldu

Konya’da, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir NF-5 eğitim uçağı, yerel saat 12.51’de, henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Uçaktan paraşütle atlayarak kurtulan pilot, hastaneye sevk edildi. Ancak, olay yerinde pist onarımı yapan bir askeri personel şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, “Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağı, saat 12.51’de kaza kırıma uğradı. Pilot, atlayarak kurtuldu ve hastaneye sevk edildi. Ancak, pist onarım çalışması yapan bir personelimiz şehit oldu. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır” denildi.

Olay anı, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve gerekli incelemelerin yapıldığı belirtildi. Başsavcı Halil İnal’ın da olay yerinde incelemelerde bulunduğu ifade edildi.

Konya Valisi’nden Açıklama

Konya Valisi Vahdettin Özkan, olayla ilgili olarak “İhbar üzerine olay yerine hızla ekipler sevk edildi. Pilotumuz sağ kurtuldu ve bir askeri personel şehit oldu. Şantiyede yaralanan bir askeri personel de var. Pilot ve yaralı personelin sağlık durumları iyi” şeklinde bilgi verdi. Vali Özkan, pilot ve yaralı askeri personeli hastanede ziyaret etti.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Konya’da NF-5 Eğitim Uçağı Kazası: Pilot Kurtuldu, 1 Askeri Personel Şehit Oldu