Köpeği Darp Eden Caniye 3 Yıla Kadar Hapis İstemi

Köpeği Darp Eden Caniye 3 Yıla Kadar Hapis İstemi

Beşiktaş’ta bakımını üstlendiği bir köpeği sokakta tekmeleyip tokatlayarak darp ettiği iddia edilen Sezgin A. isimli şüpheli hakkında, ‘bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence veya acımasız ve zalimce muamelede bulunma’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianameye göre, olay 29 Nisan 2023 tarihinde Beşiktaş’ta meydana geldi. Sezgin A., bakımını üstlendiği Amerikan Staf cinsi köpeği yol üzerinde tekme ve tokat atarak darp etti. Köpeğin bağlı olduğu ipten sert bir şekilde çekerek sokak üzerinde yürüttü. Olay anı, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Savcılık talimatıyla köpek, Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı barınağa teslim edildi. Şüpheli Sezgin A. ise gözaltına alındı.

Savcılıkta ifade veren Sezgin A., köpeğin evden kaçtığını ve eğitim amaçlı vurduğunu söyledi. Eziyet kastının olmadığını ileri sürdü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelinin eylemlerinin acımasız ve zalimce muamele olduğu belirtildi. Şüphelinin, ‘bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence veya acımasız ve zalimce muamelede bulunma’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Köpeği Darp Eden Caniye 3 Yıla Kadar Hapis İstemi