Korona virüsü Doğu Türkistan’a sıçradı

featured

Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan Korona virüsünün, Doğu Türkistan’a sıçradığı iddia edildi. Milli Gazete’nin haberine göre Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, bölgede yaşanan son olayları aktardı. Hastalığın Doğu Türkistan’ı da vurduğunu kaydeden Tümtürk, 12 Doğu Türkistanlı’da korona virüsü tespit edildiğini belirtti.

Açıklamasında Çinlilerden yayılan korona virüsünün Doğu Türkistan halkını da etkilediğini belirten Tümtürk, “Virüsün başladığı Whuan kentindeki 13 bin Çinli, şehirden kaçarak temiz ve steril olan Doğu Türkistan’a geldi. Bölgede şu ana kadar Çinlilerin yaydığı virüs yüzünden 12 Doğu Türkistanlı korona virüsü ile pençeleşiyor.” ifadelerini kullandı.

Doğu Türkistan’daki salgın endişe verici

Ayrıca Çin hükümetinin virüsü Türk şehirlerine yaymak için Whuan’dan Doğu Türkistan’a Çinlileri yollamış olabileceğini belirten Tümtürk, bölgede olası bir virüs yayılımında önleyici hiçbir tedbir olmadığını da kaydederek durumdan endişe duyduklarını açıkladı.

Korona virüsü toplama kamplara da sıçradı

Korona virüsünün, Çin güçlerinin Doğu Türkistanlılara zulmetmek amacıyla oluşturduğu ve 2 milyonu aşkın Doğu Türkistanlının bulunduğu toplama kamplarında da yayılmış olabileceği ifade ediliyor.En az 2 milyon Doğu Türkistanlı’nın bölgedeki işkence kamplarında zorla tutulduğunu belirten Tümtürk, kamplardaki insan yaşamına elverişsiz ortamda da virüsün yayıldığına

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Korona virüsü Doğu Türkistan’a sıçradı