Kraliçe, Prens Philp’e Veda Etti

featured

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 99 yaşında hayatını kaybeden eşi Prens Philip için corona virüsü tedbirleri altında cenaze töreni düzenlendi. Kraliçe Elizabeth, koronavirüs önlemleri nedeniyle eşinin cenazesinde tek başına oturdu.

Philip’in tabutu, tasarımına yardımcı olduğu yeşil renkli Land Rover’a yerleştirildi. Cenaze töreninin yapılacağı St. George Şapeli’ne doğru ilerleyen araca Cenaze Alayı eşlik ederken, Kraliyet ailesinin üyeleri de cenaze aracının ardından yürüyüşe geçti. Prens Harry ve Prens William, cenaze töreni sonrası yan yana gelip sohbet ederek yürüdü.

Kraliçe II. Elizabeth de 73 yıllık eşinin cenazesine katılmak için Windsor Kalesi’nden ayrılırken, Prens Philip’in ölümünün ardından ilk kez görüldü.

Covid Önlemlerinde Cenaze 

Cenaze aracının törenin yapılacağı St. George Şapeli’ne ulaşmasının ardından Prens Philip için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Prens Philip’in naaşı Kraliyet lahitine konuldu ve Kraliyet üyeleri 50 dakikalık ayin için yerlerini aldı. Korona virüs kısıtlamaları nedeniyle cenaze ayini Kraliçe II. Elizabeth, 4 çocuğu ve 8 torunu da dahil olmak üzere sınırlı katılım ile başladı.

Babası Yunanistan Kralı Birinci George’un küçük oğlu Yunanistan ve Danimarka Prensi Andrew olan Prens Philip’in 4 çocuğu, 8 torunu ve onların da 10 çocuğu bulunuyor. Philip ve Elizabeth, 70. evlilik yıl dönümlerini Kasım 2017’de kutlamışlardı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kraliçe, Prens Philp’e Veda Etti