Kremlin Sözcüsü Peskov’dan Orta Doğu Ülkelerine Çağrı

Kremlin Sözcüsü Peskov'dan Orta Doğu Ülkelerine Çağrı

İran-İsrail arasındaki savaş eşiğine yaklaşan çatışma geriliminin ardından açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Peskov, Orta Doğu ülkelerine ılımlı olma çağrısında bulundu.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov gazetecileri verdiği bir demeçte İran’ın hafta sonu İsrail’e düzenlediği toplu insansız hava aracı ve füze saldırısının ardından Orta Doğu’da artan gerilimden endişe duyduğunu söyledi. Peskov yaptığı açıklamada, “Bölgedeki gerilimin tırmanmasından son derece endişeliyiz. Bölgedeki tüm ülkeleri ılımlı davranmaya davet ediyoruz. Gerginliğin daha da artması kimsenin çıkarına değildir. Bu nedenle elbette tüm anlaşmazlıkların yalnızca siyasi ve diplomatik yöntemlerle çözülmesini savunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İran, saldırıyı, İsrail’in 1 Nisan’da Suriye’deki büyükelçilik yerleşkesine düzenlediği ve üst düzey Devrim Muhafızları komutanlarının öldürüldüğü ve İsrail ile İran’ın bölgesel müttefikleri arasında Gazze’deki savaşın tetiklediği aylarca süren çatışmaların ardından gerçekleştirdiği şüpheli saldırıya misilleme olarak başlatmıştı.

Rusya Dışişleri BakanıSergey Lavrov, Pazar günü İran Dışişleri Bakanı Hossein Amirabdollahian ile telefonda görüştü.

Neler Olmuştu?

thumbnail
İlgili haber
İran’ın Devrim Muhafızları, İsrail’e Ait Bir Gemiyi Ele Geçirdi

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kremlin Sözcüsü Peskov’dan Orta Doğu Ülkelerine Çağrı