Kremlin’den Çarpıcı Açıklama Erdoğan Putin’e Ayasofya için güvence verdi

featured

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın telefon görüşmesine ilişkin Kremlin’den açıklama yapıldı.Yapılan açıklamada, görüşmede Putin Erdoğan’a Ayasofya hakkındaki endişelerini anlattı. Erdoğan’ın da Hristiyanlar için kutsal olan yerlerin korunacağının garantisini verdiği belirtildi.

PUTİN AYASOFYA HAKINDAKİ ENDİŞELERİNİ ANLATTI

Kremlin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Buna göre Putin Erdoğan’a, Ayasofya’nın müze statüsünün kaldırılarak camiye dönüştürülmesinin Rusya’da ülkesinde büyük tepki yarattığını iletti. Kremlin açıklamasına göre Erdoğan da Rusya liderine, ‘isteyen herkesin Ayasofya’ya girebileceğinin ve Hristiyanlar için kutsal olan yerlerin korunacağının garantisini’ verdi.

Rus haber ajansı Sputnik’in aktardığına göre, Putin görüşmede, kararın ülkesinde yarattığı ‘büyük toplumsal tepkiyi’ iletti. Kremlin’e göre Erdoğan da bunun karşısında ‘gereken açıklamayı yapıp yabancı ülke vatandaşları dahil dileyen herkesin Ayasofya’ya girebileceğinin ve Hristiyanlar için kutsal olan objelerin korunacağının garantisini verdi.’

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kremlin’den Çarpıcı Açıklama Erdoğan Putin’e Ayasofya için güvence verdi