Kremlin’den Navalnıy Destekçilerine Gözdağı

featured

Kremlin Sözcüsü Peskov, Navalnıy’a destek amaçlı yarın yapılması planlanan protesto gösterilerine ilişkin, “Yasa dışı eylemlerin organize edilmesi, özellikle çocuk ve gençlerin gösterilere katılması yönündeki provokasyonlar kabul edilemez.” dedi.

Göstericilere Gözdağı!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ülkede tutuklanan Rus muhalif Aleksey Navalnıy’a destek amaçlı yarın yapılması planlanan protesto gösterilerinin “yasa dışı ve kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Peskov, Almanya’dan ülkesine dönüşünde tutuklanan Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın serbest bırakılması için düzenlenmesi beklenen protesto gösterilerine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Provokasyonlar Kabul Edilemez”

Söz konusu gösterilerin izinsiz olduğuna dikkati çeken Peskov, “Burada tek bir pozisyona sahibiz. Bu da yasalara kesinlikle uyulması ve yasa dışı eylemlerin organize edilmesinin, özellikle de çocuk ve gençlerin gösterilere katılması yönündeki provokasyonların kabul edilemez olmasıyla alakalı.” dedi.

“Sosyal Medyanın Etkisi Var”

Peskov, “Bu mecralar, yasa dışı eylemlere katılma çağrıları için kullanılıyor. Bu bağlamda, Roskomnadzor, bu siteleri cezalandırma uyarısı yapmakta haklıdır.” ifadelerini kullandı.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kremlin’den Navalnıy Destekçilerine Gözdağı